helmikuuta 05, 2015

Helmikuu lumen tuo

Tänään on ollut kaunis talvinen päivä. Kaupasta tullessa leijaili maahan isoja lumirättejä, ja kerhoon ajaessa oli hämärtyvässä iltapäivässä hyvin tunnelmallisen näköistä. Talvi on huomattavasti nautittavampi, kun auringon valoa ehtii nähdä useammin. Eihän me toki joka päivä ulkoilla, mutta lähes joka päivä ollaan kuitenkin valoisan aikaan liikkeellä. Tunsin tänään ihan itseni talvi-ihmiseksi. 

Luin tänään artikkelin, jossa kehotettiin lopettamaan huolehtiminen ja toivomaan itselleen sitä, mitä haluaa. Tai keskittämään ajatukset siihen tyyliin ”olen vailla keittiönpöytää, suo minulle maailmankaikkeus keittiönpöytä”. En siis tarvitse pöytää, mutta ehkä voisin ryhtyä toivomaan ylimääräistä tulonlähdettä ja inspiraatiota minulle sopivimman työn suhteen. 

Tänään oli ensimmäinen kerhokerta uudessa paikassa. Tyttölapsi nukahti menomatkalla, minkä vuoksi pyörii vieläkin hereillä. Poikalapsi tuhisee sen sijaan jo iloisesti unessa. Lapset oli tällä kertaa jaettu isoihin ja pieniin, minkä toimivuus jää nähtäväksi. Poikalapsi oli ilmeisesti toisella puolella kuin hänen leikkikaverinsa ja väitti, että olisi halunnut isojen puolelle. Näin tällä kertaa. Pari kertaa on sanonut, ettei halua koko kerhoon, kun isot pojat on niin rajuja. Poikalapsi, joka itse koko nelivuotiaan murisevalla energialla hyppii isojen poikien kimpussa aina kerhon loputtua. Ota noista selvää. 

Kello on melkein yhdeksän. Eilen melkein nukahdin yhdeksän jälkeen luettuani jonkin aikaa kirkkohistoriaa. Päätin kuitenkin lukea vielä hetken fantasiaa sängyssä ja kun tarina oli niin jännässä paikassa, niin laitoin valot pois vasta lähempänä yhtä. Kertaakaan ei ole vielä mennyt näin pitkään, mutta pitihän se kirja saada loppuun. Onneksi sarjaa on vielä kahdeksan osaa jäljellä, joten tätä menoa ihanuutta kestää vielä pitkään kevääseen. Pikkuisen täytyy kyllä ryhtyä katsomaan nukkumisaikojen perään, koska lievää väsymystä on ilmassa. Tänään ei esimerkiksi huvittaisi yhtään opiskelu, vaan mieli tekisi kaivaa se seitsemäs osa esiin.

Ei kommentteja: