helmikuuta 02, 2015

Pottailua ja käännöstöitä

Eilen tyttölapsi kävi ensimmäistä kertaa potalla. Poikalapsen kanssa oli istuttu potalla tähän mennessä jo kuukausia, mutta kun siitä myöhemmin tuli niin kivikkoista, niin en ole pitänyt tällä kertaa kiirettä. Nyt tyttölapsi kuitenkin vihdoin tajusi, ettei potta ole vain leikkikalu ja istua töröttää siinä nytkin lukemassa kirjaa.

Eilen sain myös yhdeltä niiltä sivuhommasivustoilta ensimmäisen työni. Huomasin nopeasti, etten halua kilpailla kirjoitustöistä. Ainakaan vielä. Ne tuntuvat pääosin olevan aika epämääräisiä koulutöitä, ja niistä maksetaan todella huonosti työmäärään verrattuna. Yhdellä sivustolla sai sen sijaan tarjota käännöspalveluita ja jäädä odottamaan mahdollisia tilauksia. Ei niistäkään makseta kuin roposia: kuusi euroa tuli yhteensä noin 900 sanan kääntämisestä. Ajatuksena näissä lieneekin, että pisaroista kasvaa puro, ja sitä paitsi kääntäminen oli hauskaa. Tosin aivan kympin arvosanaa en anna itselleni yhtälöstä keskittymistä vaativa työ plus lasten tarpeiden samanaikainen huomioiminen.

Nyt pakkaamaan. Tänään lähdetään risteilylle Tukholmaan, joten seuraavan kerran netin ja blogin ääressä vasta keskiviikkona.

Ei kommentteja: