helmikuuta 15, 2015

Pitkiä pellavia - vaiko olemattomia?

Kirjauduin yhteen uuteen netin työsivustoista. Elance on niitä, joilla töistä pitää kilpailla ja tehdä tarjouksia. Vaikeampi siis saada töitä, mutta jos jalkansa saisi oven väliin, niin töistä maksettaisiin paremmin. Käännöshommia suomeen ei ole hirveästi tarjolla mutta parisen kymmentä kuitenkin. Jos olisi nuori ja lapseton ja asuisi jossain alkeellisessa bungalowissa Intian valtameren äärellä, niin näillä käännös- ja kirjoitushommilla varmaan pystyisi elättämään itsensä.  


Tuolla voisi surffailla tarjouksia loputtomiin, mutta tältä illalta täytyy laittaa stoppi. Tänään on lepopäivä ja haluan päästä vielä kirjan ääreen ja toivottavasti vähän tavallista aikaisemmin nukkumaan.

Päivä meni mukavan kiireettömästi hyvän ruoan äärellä. Serkkutyttö oli hyvä yövieras ja keksi poikalapselle leikin jos toisenkin, vaikka suurin osa aikaa menikin nenä kiinni töllössä. Mikähän siinä muuten on, että lapset ovat toistensa kanssa niin erilaisia kuin aikuisten seurassa? Poikalapsella esimerkiksi on hyvin valikoiva kuulo, kun käsken häntä tekemään jotain, ja jos oikeasti haluaa tuloksia aikaan, on hyvin usein turvauduttava äänen korottamiseen. Sen sijaan kun serkkutyttö sanoo, että konttaa lattialla tai vahdi pehmoeläimiäni tai hae tuo ja vie tämä, niin poikalapsi hyppää sekunnissa. Toivottavasti on koulumaailmaan mennessä oppinut, ettei ihan aina tarvitse tehdä sitä, mitä kaverit käskevät. Se ei tosin haittaisi, jos oppisi samalla, että äitin käskyt voisi välillä täyttääkin ihan mukisematta.

Vatsa valittaa. Sukulounas tädin luona oli sen verran runsas ja monipuolinen, että sillä eläisi pari päivää. Kotiin tuomisiksi saatu vajaa kokispullo on tyhjentynyt huolestuttavaa tahtia, mikä ei parantane vatsan tilaa lainkaan. Sukulounaat ovat silti parhaita.

Ei kommentteja: