tammikuuta 30, 2015

Nukutuspuuhia

Istun pimeässä lastenhuoneen lattialla ja odotan kuopuksen nukahtamista. Huudatusunikoulu ei meillä toimi, koska neiti vetää itsensä sellaiseen raivoon, että oksentaa. Paijailu ei meillä toimi, koska neiti vain kampeaa ylös ja huutaa yrittäen samalla kivuta laidan yli. Tämä on toivottavasti vain nopeasti ohimenevä vaihe, mutta siihen asti istutaan taas lattialla koneen kanssa.

Tänään oli jo hivenen keväinen olo. Aurinko kävi näyttäytymässä, ja pikkulinnut lauloivat. Hetken aikaa tehtiin lumitöitä sen jälkeen, kun oli viety poikalapsi omaan kerhoonsa. Plussaa oli varmaan asteen verran ja lievää sulamisilmiötä oli havaittavissa, joten heiteltiin vähän lumia sulamaan. Tyttölapsen mielestä oli huisin hauskaa, ja minusta on aina ilo auttaa kevättä lähemmäs. Tosin yritän vielä kovasti malttaa ja olla laskematta päiviä potentiaaliseen kevääntuloon.

Haukotus. Tämä pimeässä istuminen tekee väsyneeksi eikä unissaan tuhiseva poikalapsi auta asiaa. Tyttölapsi vain höpöttelee ja nauraa kihertää. Nyt, kun istun tässä – sänkyyn laitettaessa nauru oli kyllä hyvin kaukana. Pitäisiköhän laittaa kone kiinni, jos se auttaisi asiaa ja saisi neidin uskomaan, ettei tänään tapahdu enää mitään jännittävää.

Ei kommentteja: