maaliskuuta 07, 2015

Keksejä ja kinuskia

Olipas mukava päivä. Aamulla käytiin pitkästä aikaa Jumbossa, jossa oli jotkut ihmepäivät menossa ja kamalasti porukkaa. Joskus aikaisemmin ajattelin, että jos muuttaisin pienemmälle paikkakunnalle, niin minulle tulisi ikävä isoja, anonyymejä ostoskeskuksia. Ei kyllä tulisi enää, ei. Vaikka tyttölapsi tipahti liukumäen rappusista päälleen, niin muutoin oli oikein hauska lauantai vieraiden ja ruokailun seurassa.

Ilta menee taas tiiviisti töiden parissa niin kuin varmaan koko seuraava kuukausi. Pieni tauko täytyi kuitenkin pitää, kun kierrosluvut ja äänimerkit alkavat vilistä korvissa. 


Ennen blogiin siirtymistä luin tämän päivän verkkohesarista jutun rahataloudesta irrottautumisesta.  Artikkelissa kerrottiin kahdesta miehestä, jotka pyrkivät tällaiseen irtiottoon. Toinen liftasi maailmalla ja sekä dyykkasi että pyysi vierailta ruokaa. Toinen muutti pieneen hökkeliin maalle ja pyrki mahdollisimman suureen omavaraisuuteen. Ensimmäinen tapa ei houkuttele minua, mutta jälkimmäisessä on hohtoa. Kymmenen neliömetrin hökkeli on minulle liian radikaalia enkä varmaan selviäisi Kaarina Davisin tyyliin edes 30 neliömetrissä. Nuoruuden haaveet valtavista kartanoista ovat kuitenkin vaihtuneet ”pieni on kaunista” -vaihtoehtoon.

Ei kommentteja: