huhtikuuta 16, 2015

Vaatteita

Ulkona sataa vettä. Eteisessä roikkuu märkiä ulkovaatteita kuivumassa, sillä jälkikasvu löysi oikein mukavan kerhoillan päätteeksi kavereiden kanssa ulkoa vesilätäkön. Minusta oli mukavampi höpöttää muiden kanssa, kun huutaa lapsia pois vedestä, joten he kikattivat menemään ja saivat kerrankin leikkiä kuraleikkejä ilman saappaita ja kuravaatteita. Onneksi auton sai lämpimäksi eikä ulkonakaan varsinaisesti kylmä ollut.

Tänään sain tartutuksi puuhaan, joka on ollut hyvin pitkän aikaa tehtävien asioiden listalla. Vaatekaapin siivoukseen. Pääsin vasta alkuun, mutta kolme hyllyä on nyt joka tapauksessa käyty läpi. Ylimmälle hyllylle päätyivät varastoon vaatteet, jotka eivät houkuttele juuri nyt. Katseltuani vanhoja valokuvia olen tullut siihen tulokseen, että vaatteita ei kannata laittaa kiertoon heti. Jonkin aikaa poissa käytöstä voi saada vaatteen näyttämään kuin uudelta – ja sitten on tietysti niitä vaatteita, jotka näyttävät hyviltä sen x kilon pudotuksen jälkeen. Kymmenen kilon jojoilijana ei todellakaan kannata heittää vaatteita pois vain sen takia, että ne ovat jollain aikavälillä liian suuria tai liian pieniä.

Jossain naistenlehdessä sanottiin, että vaatekaapissa tulisi olla vain sellaisia vaatteita, joita rakastaa. Sillä kriteerillä minun vaatekaappiini ei kovin monta vaatetta jäisi. Minulla on paljon huonekaluja – yleensä niitä vanhoja perittyjä – joista en haluaisi luopua, mutta vaatteisiin minulla ei ole kovin henkilökohtaista suhdetta. Vaikka suurin osa onkin kulkenut mukana aika pitkään. Olen tainnut viimeksi ostaa itselleni vaatteita viime kesän alennusmyynneistä. Varsinaisia puutteita ei nytkään tullut vastaan, mitä nyt jonkun korkeakauluksisemman paidan voisin haluta. Vanhentumisen huomaa siitä, että aikaisemmat avonaisemmat vaatteet eivät enää näytä niin hyviltä.  

Ei kommentteja: