toukokuuta 15, 2015

Nojatuoli oma tuoli

Taas kolmestaan. Poikalapsi on selaillut puolen päivää legon esitettä ja pohtinut, minkä lelun haluaa seuraavalla kerralla tuliaisiksi. Poissaoloni ei siis ole ollut kovin traumaattista, joskin näkyi siinä, että hän suostui lähtemään kerhoon vasta pienen houkuttelun jälkeen. Yhtenä argumenttina käytin sitä, että on enää vain pari kertaa jäljellä ennen kuin alkaa loma. ”Se kesäloma on tosi pitkä,” muisteli poikalapsi viime vuotta, ja niinhän ne kesät lapsena olivat. Onneksi on mökit ja sukulointi, koska kaupungissa ilman kerhoja tulisi aika hyvin, hyvin pitkäksi.  

Tyttölapsi nukahti päiväunille, ja käytin oman ajan maalaten varaston viimeisen seinän ja terassin portaat. Hyvin tyydytystä tuottavaa puuhaa. Vielä on jäljellä aita. Terassia varten on puuöljyä, joka odottaa myös nättiä päivää ja tyttölapsen päiväunia. Monia ulkotöitä pystyy jo tekemään lasten ollessa mukana puuhassa – tai ainakin hereillä ja yhtä aikaa ulkona – mutta ei kaikkia. Ikkunoiden pesunkin tekisin mielelläni rauhassa, mutta voi olla, että se jää tältä(kin) vuodelta.

Lastenhuoneessa nukahdettiin tänä iltana todella helposti. Vaikka tässä pikkulapsiaikaa vielä elellään jonkin aikaa, niin huomaa selvästi, että joissain asioissa alkaa jo helpottaa. Kaksi ensimmäistä vaativaa vuotta ovat pian kuopuksenkin osalta ohi.

Ei kommentteja: