helmikuuta 23, 2015

Paluu arkeen

Kotona jälleen. Lunta ja jäätä oli selvästi kadonnut viikossa, ja linnut lauloivat hyvin iloisesti, vaikka kello oli jo yli kuuden, kun saavuttiin perille. Katsotaan, ennättääkö huomenna taas kevään tekoon. Tai ylihuomenna. Tai sitä seuraavana päivänä.

Paluumatka oli vähän rasittava, vaikka takapenkki nukkuikin koko matkan. Alkumatkasta paistoi aurinko menosuunnasta ja kun tie oli märkä, niin välillä häikäisi hyvin pahasti. Jouduin köröttelemään ehkä kolmisenkymmentä kilometriä poliisiauton perässä, ja hidas vauhti, joka ei vaatinut keskittymistä, meinasi saada nukahtamaan. Muutama yhteen asti valvottu yö näköjään oireilee jollain tasolla.

Hammaskin ryhtyi matkalla vähän kiukuttelemaan. Yhdestä alatakahampaastani lohkesi pala joitain kuukausia sitten. Yritin saada hammaslääkärille ajan, mutta kun en pystynyt vastaamaan kumpaankaan hammashoitolan vastasoittoon, niin en sitten enää kokeillut uudestaan. Ennätin siinä välissä nimittäin lukea, että särkemätön lohjennut hammas ei ole kiireisen hoitoajan saannin syy. Tarkastusaika oli silloin jo varauksessa ja aika on nyt saatu noin kuukauden päähän. Toivottavasti hammas taas rauhoittuu ja jaksaa odotella kuukauden päivät. Tosin en ole aivan varma, oliko kipuilun syynä lohjennut hammas vai sen yläpuolella läpi osittain puskenut viisaudenhammas.

Nyt pitäisi vielä tunti tai pari jaksaa tehdä käännöstöitä. Pienemmillä töillä on tänään ansaittu seitsemän euroa ja isossa työssä siirrytty kytkinjärjestelmästä pakoputkistoon.

Ei kommentteja: