helmikuuta 11, 2015

Pullantuoksua

Tänään oli suomalaisen kalenterin mukaan ensimmäinen virallinen nimipäiväni, kun nimi vihdoin pääsi kalenteriin. Poikalapsi muisti ja vähän surkutteli, kun aikuiset eivät saa lahjoja. Hänen nimipäivänsä ovat loppukuusta ja katsottuna on jo joku lego-härveli, mikä pitäisi saada. Itsekin sain kyllä enemmän nimipäiväkortteja kuin koskaan sitten lapsuuden. Juhlan kunniaksi leivottiin myös laskiaispullia, mutta jätettiin vielä kermavaahto odottamaan huomista, koska se olisi vain sulanut velliksi pullien päälle. Piti tietysti syödä heti uunituoreina.

Olen tänään taas lukenut yhtä nuukailublogia. Se ensimmäinen ei oikein iskenyt kuitenkaan, kun niillä vinkeillä olisin vain äitynyt tuhlaamaan selvästi nykyistä enemmän. ”Halvempi vaihtoehto” ei tuo säästöä, jos en kuluta kyseisiä tuotteita lainkaan. Pari päivää sitten löysin Täydellinen emäntä -blogin, joka kolahtaa minuun paljon paremmin. Sieltä muistin muun muassa sellaiset omasta keittiöstä unhoon jääneet ruokalajit kuten jauhelihaperunalaatikko ja nakkikeitto. Hyviä sämpyläreseptejä meinaan kokeilla myös. Blogista löytyi ihania käsityövinkkejä esimerkiksi lahjoiksi. Käsityöt olivat niin hienoja, etteivät ne millään lailla jää kakkoseksi kaupan tarjoamuksille. Jos osaisin käyttää ompelukonetta, sieltä saisi myös mallia vanhojen vaatteiden tuunaamiseen uuteen uskoon. Tykkään myös siitä, että bloginkirjoittajalle nuukailu on periaatteellista kulutusvastaisuutta ja jotain järkevää, ei pakon aiheuttamaa säästämistä katkeruuden maustamana.


Juu, mutta sepä siitä. On tullut keskityttyä viime iltoina vähän liikaa siihen fantasiaromaaniin ja unohdettua, että töihin ja opiskeluun liittyvät aikarajat alkavat kohta puskea päälle. Joten artikkeli esiin ja editointihommiin.

Ei kommentteja: