toukokuuta 28, 2015

Miten kello voi olla jo noin paljon?

Käytiin lasten kanssa katsastuttamassa auto, ja se meni läpi, vaikka saatiinkin vähän noottia joistain valoista. Onpahan taas yksi asia hoidettuna ja yksi huoli vähemmän. Huomenna pitää soittaa verotoimistoon ja kysyä käännöstöiden verotuksesta. Ja päiväkodin johtajalle. Olin saanut puhelun sillä aikaa, kun olimme ulkona, ja kun en tietystikään kanna puhelinta mukanani, niin oli lähettänyt viestiä perään ja pyytänyt soittamaan. Jännittävää, huomenna selvinnee, mikä on syksyn päiväkotipaikkojen kohtalo.  

Tänään oli yhden kerhon keväänpäätös, ja tyttölapsi sai lahjaksi pikkuisen pehmonallen häntä erityisesti hoivanneelta vapaaehtoiselta ”hoitomummolta”. Välillä vähän pelottaa, että poikalapsi jää varjoon, kun tyttölapsi on iloisuudessaan ja sosiaalisuudessaan sorttia, johon on kaveria lainatakseni ”helpompi kiintyä”. Poikalapsi on tullut minuun, ja se huolettaa. Tänään kerhon jälkeen hän leikki puistossa pääsääntöisesti yksikseen, kun muut pojat – ja tyttölapsi – puuhasivat yhdessä. Kun kysyin poikalapselta kotiin päästyä, halusiko hän leikkiä yksin vai olisiko mieluummin leikkinyt toisten kanssa, niin hän sanoi, että toisten kanssa. Miten opettaa ja rohkaista toista menemään mukaan, kun en koskaan itsekään oppinut, miten se tehdään? Harmaita hiuksia aiheuttavat kyllä lapsukaiset.

Kuunneltavana tänä iltana Lindemann: Praise Abort – jo neljättä kertaa putkeen. Kesällä on pakko ostaa itselleen yksi CD. Herra L. ei kuulosta aivan yhtä hyvältä englanniksi kuin saksaksi, mutta hänellä on aina maailmankaikkeuden mahtavin ääni. Se värähtelee koko kehossa.

Ei kommentteja: