tammikuuta 27, 2015

Hiljaisuus ja rauha

On se mukavaa, että voi kömpiä sängystä vasta lähempänä yhdeksää. Köllötellä sohvalla keskellä päivää ja kuunnella kellon tikitystä, rapsutella karstaa kuopuksen päästä. Ettei tarvitse saada aikaa mitään, kehittää itseään tai päästä tavoitteisiin. Voi neuloa sukkaa ja katsella toisella silmällä Pikku Kakkosta. Istua nojatuolissa illan hiljaisuudessa, katsella kynttilän liekin lepatusta ja odottaa seikkailuja kirjan sivuilla. 

Tänään on ollut taas melkomoisen hyvä päivä – ja taustalla hyvin nukuttu yö. Jossain vaiheessa matkalla kerhoon tai sieltä kotiin päin päätin, ettei ole mitään järkeä stressata koko ajan tulevista työkuvioista. Eivät ne sillä kuitenkaan selviä. Eivät selvinneet kuusitoista vuotta sitten, kun murehdin valmistumista ja siirtymistä työmaailmaan, eivätkä ole selvinneet yksikään vuosi sen jälkeenkään. On aika unohtaa asia hetkeksi, ja joko hakea loppukeväästä opettajan sijaisuuksia tai syksyllä puutarhurikoulutukseen. Asiaa mietitään taas sitten, kun se on ajankohtaista. 

Muista Eckhart Tolle. Mikä on ongelmasi juuri nyt? Jos sitä ei ole, ole tyytyväinen. Jos on, tee sille jotain. Työ on asia, joka ei ole ongelma juuri nyt tällä sekunnilla. Eikä se ole asia, jolle voi tehdä jotain juuri nyt. Siis unohda, ja ole tyytyväinen.

Vähän pidemmälläkin perspektiivillä suurin ongelma on mielenrauhan puute ja hiljaisuus. Kumpikin pääsääntöisesti pään sisäisiä asioita, joiden ratkaisu on myös pään sisällä. Kummankin kannalta on oleellista unohtaa ongelmien vatvominen. Siksi on hyvä aina välillä muistuttaa itseään, että pään sisäisestä tyyneydestä riippuu, voiko nauttia niistä elämän tärkeimmistä asioista. Köllöttelemisestä sohvalla ja kellon raksutuksen kuuntelemisesta. Kynttilöiden lepatuksesta ja kirjojen lukemisesta. Tyttölapsen tiukoista halauksista ja poikalapsen höpötyksestä.
 

Ei kommentteja: