tammikuuta 09, 2015

Pieniä, hyviä muutoksia


Tein kevennettynä hesarin lyhyen tehojumpan. Ei ollut pitkä eikä kovin vaativa, mutta askelkyykkyjen jälkeen jalat ilmoittavat suureen ääneen, ettei tällaisia liikkeitä ole tehty pitkään aikaan.

Olen kyllä tyytyväinen itseeni. Pitkästä aikaa lyhytkin jumppa. Tavaran pois heittäminen yhdistettynä puuhaamiseen alkaa näkyä siistimpänä kotina - ja vähempänä vatvomisena. Banaanijugurttikakun tekemisen sijaan heitin viilin loput possusuikaleiden joukkoon ja lämmitin cocktailpiirakoita. Tauko kahvista ja veden juominen puolisen tuntia ennen ja jälkeen aterioita, muttei aterioiden yhteydessä tekee hyvää vatsalle. 

Ai jai, koti on kyllä maailman paras paikka. 

Voi olla, että hylkään kuitenkin ajatuksen seikkailemisesta ensi vuonna. Harkinnassa oli asunnon laittaminen vuokralle, keväällä pari kuukautta jossain lämpimässä, puoli vuotta maalla ja mökillä, pari kuukautta esimerkiksi Berliinissä ja joulu Suomessa. Asunnon vuokraaminen kalustettuna kuitenkin epäilyttää, ja tyhjentäminen ja tavaran varastointi ei ole ihan ilmaista. 

Lasten kanssa matkustaminen ei ole myöskään ihan sama kuin reissaaminen omin päin. Eilisessä Kirkko ja kaupunki -lehdessä oli juttua Wittenbergistä, joka sijaitsee alle tunnin junamatkan päästä Berliinistä. Juuri sellainen keskiaikainen kaupunki – ja jopa hyvin sodasta säilynyt – jollaisissa rakastin vierailla Frankfurtin aikoina. Lasten kanssa hidas hiljainen haahuilu keskiaikaisissa kaupungeissa ei kuitenkaan onnistu.

Ehkä lähdenkin vaikka toukokuussa pariksi päivää itse jonnekin Keski-Eurooppaan, ja heittäydyn syksyllä vastuulliseksi aikuiseksi. Haen töitä ja jatkan opintoja. No, sitä on turha miettiä tänään. Muutan kuitenkin mieleni vielä sata kertaa.  

Ei kommentteja: