huhtikuuta 05, 2015

Hyvää pääsiäistä!

Tänään oli nätti ilma. Käytiin vähän pidemmällä päiväuni-kärryttelylenkillä tyttölapsen kanssa iltapäivällä. Vaikka tämä on väkiluvultaan pienenevä kaupunki, niin näille nurkille on tullut paljon uusia taloja. Joku kumma suuri ero tässä on kuitenkin kotinurkkiin, vaikka pientaloaluetta sekin on. Ensinnäkin varmaan se, että täällä on pelkkiä omakotitaloja – yhtä ainutta rivitaloa ei tullut vastaan. Toiseksi se, että pihat ovat niin paljon isompia ja jotenkin aistittavaa on se, että aletaan olla kaupungin laitamilla ja lähistöltä alkavat pellot ja metsät. Ehkä suurimman eron muodostaa se, että syrjäisyyden kuulee. Vaikka autoja liikkuu siellä täällä, niin täältä puuttuu jatkuva liikenteen kohina. Ei busseja, ei junia, ei aina läsnä olevia ihmisiä, vaan talojen päällä lepää kummallinen rauhan tunne.

Kävelyretki ei riitä kompensoimaan pääsiäisherkuttelua – eikä myöskään illan puistoretki. Housut eivät kohta enää mahdu jalkaan. Lapset yllättävää kyllä olivat enemmän kiinnostuneita pääsiäismunien yllätyksistä kuin itse suklaasta. Sitä on jäljellä vielä vaikka kuinka paljon. Minulla ei taatusti riittänyt yhtä paljon itsehillintää aikanaan.
  
Vieläköhän sitä pitäisi tehdä hetkinen töitä? Ensimmäisen saksan käännösurakan loppu alkaa olla jo näkyvillä, mutta hyvä on olla vähän pelivaraa. Huhtikuusta tulee kiireinen kuukausi.

Ei kommentteja: