huhtikuuta 21, 2015

Lomasuunnitelmia

Syksyisistä 40-vuotissynttäreistä lähtien on ollut suunnittelulistalla, että lähtisin keväällä jonnekin lyhyelle omalle lomalle ihan itsekseni ilman lapsia. Keväällä, koska viime vuonna käytiin sukulaisvoimin kolmellakin matkalla: Virossa Muhulla ratsastusreissulla (vaikka itse pääsin lähimmäksi hevosta kärryn kyydissä), Tallinnassa kylpylässä sekä kotimaan hienolla pittoreskilla reissulla Fiskarsin ja Tammisaaren kautta Naantaliin. Keväällä myös sen vuoksi, että tyttölapsi on jo sen verran vanhempi, että voin olla pois yhden yön sijasta kaksi.

En vain ole saanut päätettyä, minne lähtisin. Yksi vaihtoehto oli Tallinna: lähellä, edullista ja mahdollistaisi nautiskelun sekä vanhan kaupungin kulttuurista että hemmottelun jossain kylpylähoidossa, ehkä visiitti Rocco al Maren ulkoilmamuseoon. Saksan keskiaikaretkien houkuttelemana mietin myös lentoa Berliiniin ja junaretkeä sieltä johonkin lähiseudun pikkukaupunkiin.


Tänä aamuna ryhdyin miettimään, mihin oikeasti haluaisin. Ei, mikä on helppoa ja turvallista, vaan mitä oikeasti haluan lomaltani. En halua jonnekin, missä olen jo ollut. En halua kaupunkien ihmisvilinään. Haluan pittoreskia historiaa ja rauhallisen vihreän nurmen, jolle voin kellahtaa hyvän kirjan kanssa auringon toivottavasti paistaessa. Kaikki tämä mahdollisimman edullisesti ja niin, ettei koko aika kulu matkustamiseen.

Olen tehnyt alustavan varauksen. Alustavan, koska päivämääriä ei ole vielä lastenhoidollisesti sovittu. Kohde on yhä Viro, mutta ei Tallinna, vaan komea barokkikartano lähellä Lahemaan kansallispuistoa. Pehtoorintaloon asumaan (ei televisiota ja jaetut kylpyhuoneet, mistä edullisuus), ja tarjolla on pittoreskia, historiaa ja luontoa paitsi sen nurmikon myös erilaisten luontopolkujen muodossa. Auto pitää saada mukaan, mutta kunhan saan lainaan Viron kartalla varustetun navigaattorin, niin luulen selviäväni vallan hyvin.

Olen vallan innostunut ja erittäin tyytyväinen itseeni. Riittävän pitkään kun jaksoi odottaa, niin joku ääni sisällä valpastui kuitenkin kertomaan, mitä minä lomaltani haluan.    

Ei kommentteja: