maaliskuuta 02, 2015

Elämäni ensimmäinen verkkotentti

Tänään vein lapset hoitoon (kiitos lastenvahdeille!), keitin kahvit ja lämmitin pakastimesta pari laskiaispullaa, laitoin kynttilän palamaan ja kaivoin tenttikirjat valmiiksi esille. Olen aina pitänyt tenteistä, mutta tämä oli ehkä rennoin tentti ikinä. Oma nojatuoli on hyvin mukava paikka vastaamiseen. Kysymykset olivat mielekkäitä ja soveltavia. Alueena oli kummassakin kysymyksessä koko kirja, joten ihan helposti ei varmaankaan olisi vastaaminen onnistunut, jos ei kirjoja olisi lukenut etukäteen. Tosin kakkoskysymykseen olisi pystynyt sepustamaan jotakin ihan yleistiedon pohjalta.

Pieni paniikki meinasi iskeä loppuvaiheessa, kun kysymysten siirto Wordista Moodleen ei ottanut onnistuakseen. Ensin jumittui Explorer, sitten Moodle Firefoxin puolella ja lopulta koko tietokone. Hetken jo pelkäsin, että puolet vastauksestani häipyy bittiavaruuteen enkä saa tenttiä palautettua ollenkaan. Onneksi kuitenkin lopulta onnistui.

Ulkona sataa vettä ja katolta valuva vesi naksuu ja ropisee rännissä. Vesilammikoita on joka puolella. Jos olisi muutama aste kylmempää, lunta tulisi lisää sen sijaan, että loputkin katoavat rivakammin. Joka puolella pihaa alkaa näkyä kevätkukkien alkuja. Omalla pihalla yksi lumikello on tehnyt jo aukeamista odottavan kukan ja naapurin seinän vierustalla niitä oli jo tusinan verran.

Ei kommentteja: