maaliskuuta 05, 2015

Elämä on...

Heräsin yöllä keskellä unta, koska joku lausui siinä niin hyvän oivalluksen. En kirjoittanut sitä ylös enkä enää muista lausetta tarkalleen. Se oli jotain tyyliin ”Aina on mahdollistua innostua aktiivisesti, mutta se pitää valita aina uudelleen”. Jälkimmäinen lause oli joka tapauksessa aina uudelleen valitsemisesta, mutta en ole yhtä varma ensimmäisestä.

Löysin tänään pyykkikorin pohjalta pienemmän kurahousut, joita olin jo ehtinyt etsiä. Saatiin nyt sitten neitikin vähän paremmin sään kestävään varustukseen, ja lähdettiin sen kunniaksi katsomaan, miten taloyhtiön leikkipuisto oli sulanut lumesta. Hiekkalaatikolle pääsi jo, ja liukumäki oli jopa suhteellisen kuiva. Poikalapsi kyllästyi ulkoiluun melko pian, mutta tyttölapsen kanssa jatkettiin pihalla lumen heittelyä ja kiikattiin omassa keinussa, joka oli jäänyt talveksi ulos. Varjoisuuden vuoksi pihamme ei ole sulanut samaa vauhtia kuin monet muut alueet, mutta ei mene toivottavasti enää kovin montaa päivää, kunnes lumet ovat hävinneet kokonaan. Sitten pääsee kunnolla haahuilemaan pihalle ja kurkkimaan, kuinka monta uutta kevätkukan alkua on pistänyt päänsä mullasta ylös. Toivottavasti tänä vuonna ei puolet niistä joudu taas eläinten syömiksi.

Lapset nukkuu viimein ja käännöstyöt odottavat. Oli mukava päivä. Kerhossa oli kiva vaihtaa kuulumisia ja muistaa, että kaikesta elämässä selviää ja että ihmissuhteet antavat paljon.

Ei kommentteja: