maaliskuuta 01, 2015

Kohti kepeää kevättä

Budjetointi kannattaa. Helmikuu on kuukausista lyhyin eikä tälle kuulle osunut yhtä ainutta suurta laskua. Osa kuukaudesta vietettiin toisten pöydissä syömässä, mutta silti. Menot olivat 500 euroa pienemmät kuin tammikuussa. Menot olivat jopa pienemmät kuin tulot, vaikka olin unohtanut, että Kelalle pitää toimittaa uusi verokortti, ja sieltä sen takia napsahti tilille melkein 200 vähemmän kuin viime kuussa. Kääntämispalkkioita ei myöskään ole vielä laskettu tulopuolelle, kun en ole kotiuttanut vielä euroakaan.

Nyt alkaa siis näyttää enemmän siltä kuin pitää. Kelalle on tilattu uusi verokortti, jotta tässä kuussa tulee sieltäkin kotihoidontuki oikeanmääräisenä. Maaliskuulle osuu menoja enemmän, mutta toisaalta myös sieltä autofirmasta pitäisi tulla palkkio. Merkitsin arvioidun könttäsumman näitä käännöstuloja uuteen verokorttihakemukseen, mutta en ole lainkaan varma, menikö tieto oikeaan paikkaan. Ja jos, niin miten verotus tapahtuu. Maksanko muista tuloista ja etuuksista suurempaa prosenttia, vai pitäisikö näistäkin maksaa erikseen jotain? Täytyy jossain vaiheessa selvittää asia vähän perusteellisemmin, ettei ropsahda jälkiseuraamuksia.



Mutta muutoin jiihaa. Helmikuu meni nopeammin kuin ehkä koskaan ja päättyi erittäin mukavaan sukulaisvierailuun. Käytiin kylpylässä ja syömässä ja poikalapsi pääsi metsäretkelle. Terminen kevät saattaa olla jo alkanut ja puutarhatöiden kutsu kuuluu korvissa. Työhommat eivät ole päässeet kasaantumaan liikaa ja opiskelujen ensimmäinen kurssi saa toivon mukaan onnistuneen päätöksensä huomenna. Huomisiltana on verkkotentti, ja tenttikirjan kanssa meneekin sitten loppuilta. 

Ei kommentteja: