maaliskuuta 31, 2015

Tuloja ja menoja

Kuukauden viimeinen päivä ja on taas aika tarkistaa budjetin toteutunut tilanne. Tässä kuussa en enää pihistellyt yhtä antaumuksella. Menot olivat siten noin 400 euroa suuremmat kuin helmikuussa, mutta onneksi tulotkin yli 300 euroa suuremmat. Menoihin sisältyi visa-lasku helmikuun Ruotsin matkalta, huhtikuun leirimatkan maksu ja poikalapsen loppukevään uimakoulu, joten ne eivät kohdistuneet aivan täysin maaliskuuhun. Pienempiä laskuja oli enemmän kuin viime kuussa, mutta ei vieläkään isoja tyyliin vakuutus tai auton huolto. Niihin ei myöskään jäänyt tämän kuun tuloista mitään säästöjä kartuttamaan, mutta muutoin meni erinomaisesti. Menot olivat 1,41 euroa pienemmät kuin tulot, joten olen hyvin tyytyväinen.  

Sain tänään kirjeen Keniasta. Siinä oli pari kuvaa lehmästä, toisessa oli mukana koulupukuinen tyttö ja toisessa myös hänen iloinen isänsä. Olen ollut toivottoman huono pitämään yhteyttä tähän world vision -kummilapseeni ja lähettänyt ainoastaan yhden paketin monen vuoden aikana. Viime vuoden lopulla päätin kuitenkin lahjoittaa perheelle pienen summan rahaa, kun luin lehdestä tällaisesta mahdollisuudesta. Kummitytölläni on nyt uusi koulupuku ja perheellä tiineenä oleva lehmä. Eipähän voisi rahaa varmaan paremmin käyttää. Rahan arvo on siellä niin erilainen, että suhteellisen pienelläkin summalla tuntee tekevänsä jotain merkityksellistä. 


Kuvat pääsivät jääkaapin oveen tuomaan hyvää mieltä. Köyhältä näyttää kuvassa elämä, mutta iloa se ei vähennä. Tytär on vähän ujon varautuneen oloinen, mutta isässä riittää naurua. Tytär alkaa myös olla siinä iässä, että avioliitto olisi jo mahdollisuus. Toivottavasti koulupuku ja lehmä auttavat pitämään hänet vielä pari vuotta koulussa ja kauempana teiniäitiydestä.

Ei kommentteja: