maaliskuuta 25, 2015

Oman ajan ilo

Yksinhuoltajakotiäidin lepoaikaa – hammaslääkärikäynnit. Hehee, olen aivan virkistynyt. Ensin päivällä tunti hammaslääkärikeikalla ja myöhemmin illalla toinen tunti siskon kotiinviennissä. Takaisin päin ajaessa mietin, että tältäkö perheenisistä mahtoi tuntua ennen vanhaan. Lapset voi jättää kotiin pikkuvaimon hellään huomaan, ja itsellä oli maailma auki ja menemisen vapaus aina käytettävissä.

Nappasin paluumatkalla itselleni ylimääräiset kymmenen minuuttia ja hurautin vanhan opiskelija-asuntoni parkkipaikan kautta, kun niillä nurkilla olin. Siitäkin on jo kaksikymmentä vuotta, kun siinä talossa asuin. Aika rientää.

Saksan käännöksille ei oikein jäänyt tänään aikaa, kun yksi englanninkielinen oli taas tipahtanut tehtäväksi. Hinnannosto ja toimitusajan pidentäminen on selvästi vähentänyt tilauksia, mutta toisaalta tehdyt tilaukset ovat sitten olleet pidempiä, joten tuotto ei ole kauheasti kärsinyt. On taas kielitaidosta hyötyä globaalissa maailmassa. Hieman kyyniseksi tämä homma kyllä tekee, kun huomaa, että kaikki nämä ”kuluttajakokemukset” ja nettitarjousten ”facebook-kommentit” ovat iloisesti markkinoijien kirjoituspöydällä syntyneitä. Onkohan se kuluttajakriittisyys jo oppiaine kouluissa?  

Ei kommentteja: